Erasmus-1.rész-Genova

2020.03.16

Életem eddigi legnagyobb élménye 

Tavaly szeptemberben kiköltöztem Olaszországba félévre, mivel jelentkeztem Erasmusra, ahol alapból nemhogy ebbe a városba, hanem nem is ebbe az országba jelentkeztem, de úgy tűnik ennek így kellett történnie. 
Úgy gondolom a legjobb döntés volt jelentkezni és részt venni a programban, mindenkinek csak ajánlani tudom, viszont van sok dolog amire oda kell figyelni ezért gondoltam, hogy írok pár bejegyzést ezzel kapcsolatban.  

Genova az elején nem volt szimpatikus, valahogy nem láttam meg benne azt, hogy ez az a hely lesz, ahol jól tudom majd érezni magamat. Az elején nehezen tudtam jól érezni magamat, de szerencsére nagyon sok kedves és szimpatikus emberrel ismerkedtem meg kint, így a végéré már egészen otthonosan mozogtam a városban. 

A város gyönyörű épületekkel van tele, palotákkal, kilátókkal és nem utolsó sorban, ez egy kikötő város, így bármikor lehet sétálni egyet a tengerparton.  

Fun fact: Aki Genovában jár, még véletlenül se tudja elkerülni, hogy focacciat egyen, mivel mindegyik kis pékségben, kávézóban lehet kapni. Tipikus genovai reggeli a focaccia cappuccionval. 
A focaccia eredete egészen a 14.századig nyúlik vissza és ebben a régióban azóta is bőszen készítik, és a recept nem is olyan nehéz, így bárki elkészítheti otthon is.

Hozzávalók:
500 g búzaliszt , 1 dl extra szűzolíva olaj, 30 g só, 30 g élesztő és víz.
A vízben felfuttatjuk az élesztőt, adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk tésztává, majd hagyjuk pihenni legalább 1 vagy 2 órán keresztül. Ezek után vegyük a tésztát öntsünk hozzá olajat, gyúrjuk át majd kézzel a sütőtálcába terítsük át és a maradék olajat öntsük rá. Utána sózzuk meg és hagyjuk kelni. 30 percig süssük 200-230 fokon míg aranybarnára nem sül.
A feltét lehet hagymás, paradicsomos, olívás.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el