
Erasmus-1.rész-Genova

Életem eddigi legnagyobb élménye
Genova az elején nem volt szimpatikus, valahogy nem láttam meg benne azt, hogy ez az a hely lesz, ahol jól tudom majd érezni magamat. Az elején nehezen tudtam jól érezni magamat, de szerencsére nagyon sok kedves és szimpatikus emberrel ismerkedtem meg kint, így a végéré már egészen otthonosan mozogtam a városban.
A város gyönyörű épületekkel van tele, palotákkal, kilátókkal és nem utolsó sorban, ez egy kikötő város, így bármikor lehet sétálni egyet a tengerparton.
Fun fact: Aki Genovában jár, még véletlenül se tudja elkerülni, hogy focacciat egyen, mivel mindegyik kis pékségben, kávézóban lehet kapni. Tipikus genovai reggeli a focaccia cappuccionval.
A focaccia eredete egészen a 14.századig nyúlik vissza és ebben a régióban azóta is bőszen készítik, és a recept nem is olyan nehéz, így bárki elkészítheti otthon is.
Hozzávalók:
500 g búzaliszt , 1 dl extra szűzolíva olaj, 30 g só, 30 g élesztő és víz.
A vízben felfuttatjuk az élesztőt, adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk tésztává, majd hagyjuk pihenni legalább 1 vagy 2 órán keresztül. Ezek után vegyük a tésztát öntsünk hozzá olajat, gyúrjuk át majd kézzel a sütőtálcába terítsük át és a maradék olajat öntsük rá. Utána sózzuk meg és hagyjuk kelni. 30 percig süssük 200-230 fokon míg aranybarnára nem sül.
A feltét lehet hagymás, paradicsomos, olívás.