
Málnás rácsos pite

Március első hétvégéjén mi más hozhatná meg a tavaszi hangulatot, mint egy rózsaszín kis pite.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 cl hideg víz
- 2 evőkanál cukor
Töltelékhez:
- 50 dkg málna
- 1 doboz mascarpone
- ízestéshez: vaníliás cukor, vanília aroma
A lisztet szitáld egy nagy tálba, reszeld hozzá a vajat, majd morzsold össze. Ha már elég morzsalékos a tészta, öntsd hozzá a vizet, add hozzá a cukrot és gyúrd össze. Ezután a tésztát tedd 30 percre a fagyasztóba.
A málnát és a mascarponét keverd össze, add hozzá a cukrot, vanília aromát ízlés szerint.
Miután letelt a 30 perc, a tésztát egyharmad-kétharmad arányban szedd szét. A nagyobb tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen. Vajjal kikent piteformába helyezd a tésztát, majd kanalazd bele a tölteléket.
Nyújtsd ki a maradék tésztát ,kis csíkokat vágj belőle,mellyel díszíteni tudod a pite tetejét rácsformában. Verj fel egy tojást villával, majd kend meg vele a tésztát.
Előmelegített sütőben süsd 170 fokon 45-50 percig. Ahhoz ,hogy vágható legyen hagyni kell ,hogy teljesen kihűljön a sütemény.