Málnás rácsos pite

2019.03.02

Március első hétvégéjén mi más hozhatná meg a tavaszi hangulatot, mint egy rózsaszín kis pite.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 5 cl hideg víz
  • 2 evőkanál cukor

Töltelékhez:

  • 50 dkg málna
  • 1 doboz mascarpone
  • ízestéshez: vaníliás cukor, vanília aroma

A lisztet szitáld egy nagy tálba, reszeld hozzá a vajat, majd morzsold össze. Ha már elég morzsalékos a tészta, öntsd hozzá a vizet, add hozzá a cukrot és gyúrd össze. Ezután a tésztát tedd 30 percre a fagyasztóba.
A málnát és a mascarponét keverd össze, add hozzá a cukrot, vanília aromát ízlés szerint. 
Miután letelt a 30 perc, a tésztát egyharmad-kétharmad arányban szedd szét. A nagyobb tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen. Vajjal kikent piteformába helyezd a tésztát, majd kanalazd bele a tölteléket.

Nyújtsd ki a maradék tésztát ,kis csíkokat vágj belőle,mellyel díszíteni tudod a pite tetejét rácsformában. Verj fel egy tojást villával, majd kend meg vele a tésztát.

Előmelegített sütőben süsd 170 fokon 45-50 percig. Ahhoz ,hogy vágható legyen hagyni kell ,hogy teljesen kihűljön a sütemény.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el